Online İşlemler
Tüm İşlemler
Sektörümüzün ve sağladığımız hizmetin kritik öneme sahip olduğu bilinciyle; bugün ve gelecek için daha iyisini hayata geçirmek amacıyla çalışıyor; yenilikçi teknolojilere olan yatırımlarımızı artırıyoruz. Bu doğrultuda, fiili olarak 2013 yılında başlayan yolcuğumuzda bugün gelişmiş SCADA, CBS ve OSOS başta olmak üzere gelişmiş entegre altyapımız ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.
Ülkemiz elektrik dağıtım hizmet kolunda alt yapıların gelişmesine öncülük etme misyonu doğrultusunda araştırma, teknoloji geliştirme, eğitim ve öğretim faaliyetlerini temel alan gelişim modeline göre bilimsel ve teknolojik işbirliklerine önem veriyoruz.
AR-GE Projeleri
EPDK'nın belirlemiş olduğu hedefler ve stratejilere odaklanarak kurgulanan 42 Ar-Ge projesi ile dağıtım sektörüne inovasyon ve ileri teknolojiyi getirmeye devam ediyoruz. Fizibilite raporları, prototip ürünler, yeni donanımlar ve yazılımlarla ileri teknolojinin geliştirilmesinde ve kullanımında aktif olarak yer alıyoruz.
CSP ERANET Additional Call 2021 çağrısında göstermiş olduğumuz başarı ile ilk Avrupa Birliği fonlu Ar-Ge projemizin onayını almış olduk. TÜBİTAK, HORIZON gibi ulusal ve uluslararası fonlu, Ar-Ge projelerinde etkin bir şekilde yer alma odağı ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.
Start-up ekosistemindeki varlığımız ile elektrik dağıtım sektörüne yönelik yenilikçi proje fikirleri olan girişimleri destekliyor; teknoloji geliştirme ve kullanıma sunma aşamalarında aktif olarak rol alıyoruz.
Tamamlanan projeleri görebilmek için tıklayınız.
Devam eden projeleri görebilmek için tıklayınız.
Türkiye Akıllı Şebekeler 2023 Projesi
Türkiye Akıllı Şebekeler 2023 kapsamında, III. Uygulama Dönemi içerisinde ve sonrasında akıllı şebeke ile alakalı yapılması gereken öncelikli çalışmalar ortaya çıkartılarak dağıtım şirketlerine 2023 akıllı şebeke vizyonu ile kısa ve orta dönemde (III. ve IV. Uygulama Dönemleri) yol haritası sunulması hedeflenmiştir.
Türkiye Akıllı Şebekeler 2023 Yol Haritasına Ulaşmak için Tıklayınız.
Uzaktan İzleme ve Kontrol Sistemleri (SCADA)
Elektrik dağıtımında şebeke yönetiminin yüksek teknolojili ekipmanlar kullanılarak, optimum iş gücü sarfiyatıyla, güvenli, kesintisiz, uzaktan izlenebilir, hızlı ve etkin bir şekilde kontrol edilebilir yapıda yapılabilmesi için, SCADA/DMS sistemini hayata geçiren öncü dağıtım şirketleri arasındayız. Bu doğrultuda, 170 adet istasyon ve 1970 adet fideri uzaktan kontrol edebiliyoruz. Her geçen yıl SCADA sistemine dahil olan olan trafo ve dağıtım merkezlerimizin sayısı artmaya devam etmektedir.
Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS)
CBS ile bölgemizde elektrik dağıtım şebekesi envanterini yönetiyoruz. Bu kapsamda tüm dağıtım şebekemiz, kaynaktan tüm abonelere kadar elektronik ortama aktarılmış ve modellenmiştir. Coğrafi Bilgi Sistemleri yazılımı sayesinde SCADA / DMS, Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM), Müşteri Bilgi Sistemleri (MBS), Varlık Bakım Yönetim Sistemi gibi dağıtım şebekesinin yönetilmesini sağlayan diğer sistemleri ana veri kaynağı olarak kullanıyoruz.
Otomatik Sayaç Okuma Sistemi (OSOS)
OSOS kapsamında, yüksek tüketimli müşteri sayaçları, lisanslı-lisanssız dağıtım şebekesine bağlı tüm üretim tesisi sayaçları ve dağıtım bölgesi kapsamında olan tüm aydınlatma sayaçları olmak üzere yaklaşık 32.013 sayacı uzaktan okuyor, tüketim ve profil değerlerini sisteme aktarıyoruz. OSOS ile sağlanan tahakkuk değerleri ve veri ile sistemin izlenebilirliğini sağlıyor, ayrıca bu veriyi kullanıcı ile paylaşılarak müşteri memnuniyeti ve toplam kalite artışına katkıda bulunuyoruz.
OSOS kapsamında yer alması zorunlu olan sayaçlara ait aktif elektrik enerjisi tüketim limiti Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından onaylanmaktadır. Bu limitin üzerinde tüketimi olan tüketicilerimiz için gerekli niteliği haiz sayaçlar şirketimiz tarafından -mevzuatta belirtilen haller haricinde- tüketicilerden herhangi bir bedel alınmadan takılmaktadır.
OSOS’a bağlanan abonelerimiz, enerji sayaçlarına internet üzerinden bağlanıp, tüketime esas verilerini okuyabilmelerine imkan sağlayan kullanıcı adı ve şifrelerinin temini için, aşağıda yer alan belgeleri ve son satırdaki linkte verilen “OSOS Kullanıcı Şifre Talep Formu”nu, ilgili yerleri doldurularak ıslak imzalı olacak şekilde sayacislemleri@gdzelektrik.com.tr adresine mail atmak suretiyle başvurabilirler.
OSOS Kullanıcı Şifre Talep Formunu İndirmek İçin Tıklayınız.
EPDK Kurul Kararı İçin Tıklayınız.
Bilgilendirme Dokümanı İçin Tıklayınız.